خواص گلابی

  گلابی 

 

 گلابی میوه ای است که گونه های مختلف با طعم متفاوت دارد.این  میوه حاوی ویتامین E، C و همچنین دارای کلسیم ، آهن، منیزیوم ،  روی است.چون گلابی میوه ای آبدار است در زیبایی پوست بسیار مفید است.

یکی از خواص گلابی خاصیت ملین بودن آن است و دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی احساس میکنید ، برای دفع مواد زاید مفید می باشند.

البته افرادی که یبوست constipation)) دارند سعی کنند بلافاصله پس از خوردن 1 تا 2 عدد گلابی آن را با یک لیوان آب ولرم همراه کنند که خاصیت ملین بودن آن قوی تر شود.گلابی میوه ایست برای تقویت افراد ضعیف و همچنین بسیار مفید برای آنهایی که در دوره نقاهت هستند.آب گلابی و آب به را اگر مخلوط کنید و بنوشید ،تقویت کننده بسیار خوبی خواهد شد.مصرف گلابی ترشح بزاق دهان را زیاد میکند،در نتیجه باعث تسهیل عمل در دستگاه هاضمه می شود.

تانن و املاح پتاسیم که در گلابی وجود دارد اسید اوریک را به هر اندازه و مقداری که باشد،حل می کند به همین جهت افراد مبتلا به روماتیسم،نقرص و آرتروز میتوانند از گلابی بهره زیادی ببرند.فشار خون یکی دیگر از ناراحتی هایی است که خوردن گلابی به آن کمک بسیارمیکند و تصفیه کننده خون نیز هست.فیبر موجود در گلابی لاینین(Linin) نام دارد که قابل حل بوده وبرای کاهش کلسترول مؤثر است.

در یک عدد گلابی متوسط،4 گرم فیبر وجود دارد. بنابراین اگر 2عدد گلابی در روز خورده شود در حدود 32 درصد فیبر مورد نیاز روزانه بدن انسان تأمین میشود. توجه شود که قسمت عمده فیبر گلابی در پوست و بلافاصله زیر پوست آن قرار دارد و اگر پوست خورده شود از تمام فیبر آن اسنفاده می شود.ماده مهم دیگری که در گلابی است عنصر بور (بوران Boron) است که به بالا بردن جذب کلسیم و در نتیجه جلوگیری از پوکی استخوان بخصوص برای زنان در دوران یائسگی کمک میکند.همچنین از آنجا که طبق معمول ،موادی که برای استخوانها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند،گلابی هم از این امر مستثنی نیست و از آن میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز نیز مفید است.در هر گلابی متوسط حدود 3/ 0 میلیگرم عنصر بور وجود دارد و اگر 5 وعده در روز از میوه ها و سبزی هایی مانند گلابی خورده شود به طور تقریبی مقدار بور مورد نیاز بدن انسان تأمین میشود.

هر صد گرم گلابی از لحاظ تغذیه ای دارای 60 کیلوکالری،نیم گرم پروتئین،نیم گرم چربی،14 گرم گلوسید،یک و نیم گرم فیبر و 130 میلی گرم پتاسیم است